Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Arbūzs jaunās garšu niansēs

Foto: Viktorija Kožemjakina

Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.

Arbūzu salāti ar ogām un sieru

Sastāvdaļas
neliels arbūzs
200 g fetas vai Brinzas siera
3-4 gurķi
200 g zemeņu vai citu vasaras ogu
15-20 bazilika lapas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

mērcei
2 ēdamk. olīveļļas
sula no 1 laima
miziņas no 1/2 laima
1 tējk. medus

Pagatavošana
Sajauc visas mērces sastāvdaļas un atstāj nedaudz ievilkties.
Arbūzu sagriez nelielos kubiņos, gurķus un ogas sagriež ripiņās, smalki sakapā bazilika lapiņas.
Sajaucot visas sastāvdaļas kopā ar pusi fetas siera, izkārto uz šķīvja.
Pārlej ar mērci, pārber ar atlikušo sieru. Pasniedz uzreiz.
Papildu informācija: ELVI sabiedrisko attiecību nodaļa

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.