Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Siguldas Kauss 2024 WRE

Foto: Jānis Zilvers

10. un 11.augustā Līgatnes apkārtnē notikušo sacensību rīkotājiem izdevās dalībniekus pārsteigt ar ļoti komplicētu apvidu, kurš prasīja nepārtrauktu uzmanību. Tie, kam izdevās to noturēt, spēja uzrādīt labus rezultātus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sacensību organizatoru sniegtais apvidus raksturojums sacensību garajai distancei: lieli kalni, lieli dzeltenie purvi un  monstrozi laukakmeņi, kas noslēpušies Vasu kalna apkārtnes pakalnu augšā un nogāzēs. Vasu kalna dižmežs – tik dziļš un plašs, ka, šķiet, pasaules skaņas te nesniedzas nekas. Laiks palēninās, un katrs solis liek atklāt daļu no meža būtības – staltas priedes un egles, ar lieliem stumbriem, lazdu birzis, kas nelaiž saules gaismu cauri un ļauj biezām sūnām augt uz milzu laukakmeņiem, kas pakalnos iegūluši. Gaiss piesātināts ar skuju un mitras sūnas smaržu, kamēr purvos un purviņos sūna ir mīksta un elastīga un aicina lēkāt kā pa matraci guļamistabā. Šeit, lielajā Vasu kalna mežā, klusumu pārtrauc tikai putnu saucieni un viegla, vēju kustinātu lapu čaboņa. Daži no milzu akmeņiem pilnīgi noteikti varētu kvalificēties kā dižakmeņi Latvijas kontekstā.

Uz sacensībām devās arī “Azimuts OK-Sm BJSS” komandas sportisti. Sacensību pirmā diena elites grupās deva ieskaites punktus WRE.  No mūsējiem startēja Ilgvars Caune, izcīnot trešo vietu. Jāpiebilst ka šis bija Ilgvara pēdējais starts Latvijā pirms došanās uz Eiropas čempionātu meža distancēs Ungārijā.

Divu dienu summā vislabāk veicās mūsu  pieredzes bagātākajiem veterāniem M-70 grupā Aldim Lapiņam un Jānim Biezajam, kas izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu. M-55 grupā, pateicoties viņa lieliskajam startam,  otrās dienas garajā distancē bronzas godalgu izcīnīja Jānis Nulle. Šajā grupā vēl Māris Stabiņš astotajā vietā.  M-50 grupā pēc atgriešanās no Pasaules veterānu čempionāta  6. vieta Mārtiņam Godiņam.  Ar stabilām piektajām vietām abu dienu distancēs divu dienu summā M-40 grupā sestā vieta Mārim Zeiļukam. Šajā grupā vēl mūsu kluba Ukrainas pārstāvis Valērijs Proselkovs izcīnīja 11. vietu. Kuplajā M-14 grupā, kurā startēja 27 dalībnieki, Atis Harkins izcīnīja 10. vietu.  Tāpat veicās viņa treniņu biedram  Eduardam Zariņam M-12 grupā, kurā apvidus sarežģītības dēļ šoreiz desmitgadīgo marķējums bija iezīmēts kartē.  Šajā grupā vēl Arvīdam Nullem 12. vieta.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Arī meitenēm 14 gadīgo grupa viskuplākā ar 30 dalībniecēm, kur 11. vieta Kristīnei Rudzītei.   Viņas pieredzes bagātākajām  komandas biedrenēm Martai Kalniņai W-18 un Kitijai Abulai  W-16 attiecīgi 9. vieta un 14. vieta.

W-45 grupā Ievai Godiņai pēc starta Pasaules veterānu čempionātā 8. vieta.

Vēl jāatzīmē ka sacensību otrajā dienā, neskatoties uz dzelteno brīdinājumu un spēcīgajām lietavām visas distances, garumā dalībnieki bija gandarīti par distanci, apvidu un savu veikumu. Toties pēc finiša laiks noskaidrojās un spīdēja saule, tikai pa laikam uznākot kādai lietus tūcītei.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sacensību rezultāti: https://lof.lv/seriali_rez/?id=2024081024#k

Māris Stabiņš

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş