Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

“Lielajā talkā” Valkā plānots sakopt vairākus objektus

Foto: Inga Karpova

Nākamsestdien, 22. aprīlī, visā Latvijā, tostarp arī Valkas novadā, notiks “Lielā talka”. Tās koordinators Valkas novadā ir novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks Gints Stālmeisters.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Interneta vietnē www.talkas.lv ir pieejama “Lielās talkas 2023” karte, kur var iezīmēt talkošanas vietas. Diemžēl pagaidām Valkas novada teritorijā vēl nav iezīmēta neviena talkošanas vieta.

“Ziemeļlatvija” sazinājās ar G. Stālmeisteru, lai noskaidrotu “Lielās talkas” sakopšanas objektus Valkas pilsētas teritorijā. Atklājās, ka šogad šīs vietas būs vairākas. G. Stālmeisters norāda, ka jau nākamnedēļ vairākas pašvaldības iestādes, piemēram, Valkas J. Cimzes ģimnāzija strādās pie abu skolas ēku teritorijas sakopšanas.

G. Stālmeisters aicina talkotājus no pulksten 10 pēc savas izvēles pulcēties talkošanas vietās. Tās šogad ir: Zāģezera apkārtne, Valkas pilsētas stadions, bijusī Valkas dzelzceļa stacija un pats dzelzceļš, skrējiena “Optimists” trase pie Koklētāja, Tēraudskolas apkārtne, kas jāatbrīvo no saaugušajiem krūmiem, pazemes bunkuru apkārtne, meža teritorija aiz Valkas J. Cimzes ģimnāzijas ēkas Ausekļa ielā 5, Kūru iela aiz J. Cimzes Valkas mūzikas skolas.

“Ziemeļlatvija” interesējās, kāpēc šogad netiks talkots Valkas brīvdabas estrādes teritorijā. G. Stālmeisters skaidro, ka šajā teritorijā ir norīkota sētniece, kurai jārūpējas par tīrību. Pašvaldības amatpersona sola, ka talkotāji, kuriem nebūs paņemti līdzi savi darbarīki un darba cimdi, tie tiks iedoti, arī lielie atkritumu maisi. Nākamās nedēļas laikā pašvaldība vēl detalizētāk sola sniegt informāciju par “Lielās talkas” norisi.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.