Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Smiltenes tehnikuma audzēknis iekļūst konkursa “SkillsLatvia 2023” finālā

Smiltenes tehnikuma audzēknis Nikita Zaharenkovs un skolotāja Inese Veidemane. Foto: No “Facebook”

Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa “SkillsLatvia 2023” pusfināla prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana” noskaidroti seši jaunie pavāri, kuri 4. un 5. aprīlī sacentīsies finālā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Augstāko punktu skaitu pusfinālā ieguva Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas audzēkne Rebeka Renāte Meļehova. Divu dienu pusfināla kopvērtējumā iespēju piedalīties finālā ieguva arī Ogres tehnikuma audzēknis Alans Novikovs, Jelgavas Amatu vidusskolas jaunā pavāre Maruta Kveska, Smiltenes tehnikuma audzēknis Nikita Zaharenkovs, Valmieras tehnikuma topošā pavāre Rota Gundega Klētniece un Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēkne Aleksa Tihomirova. Pusfinālā kopumā piedalījās jaunieši no 13 profesionālās izglītības iestādēm.

Uzdevumos, kuru tēma bija “Virtuve bez atkritumiem”, jaunie profesionāļi sešu stundu laikā pagatavoja zivju buljona zupu, pamatēdienu no cūkgaļas filejas divu veidu tehnikās ar piedevām, kā arī restorāna līmeņa desertu no burkāniem un cidonijām. Katrs konkursants ar savu pedagogu iepriekš izstrādāja receptes. Uzdevumos bija jāizmanto arī obligāti noteiktās sastāvdaļas, piemēram, pamatēdienā – brokoļi un paprika. Uzdevumā “aklā degustēšana” dalībniekiem bija dotas 20 minūtes, lai atpazītu 8 Latvijas produktu garšas, piemēram, seleriju, grūbas, fenheli, kefīru, aroniju sulu un ceptu nēģi.

“SkillsLatvia 2023” ēdienu gatavošanas pusfinālā piedalījās audzēkņi no Smiltenes tehnikuma, Valmieras tehnikuma, Ogres tehnikuma, Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikuma, Restorānu servisa skolas, Bulduru tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikuma, Ventspils tehnikuma, Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma, Rēzeknes tehnikuma, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas, Jelgavas Amatu vidusskolas un Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pusfinālu no 13. līdz 14. februārim Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Pavāru klubu.    Garšvielas konkursam nodrošināja “Paulig Latvija”.

Fotogalerija ar pusfināla spilgtākajiem mirkļiem pieejama VIAA Flickr kontā.

Pusfināla norisi finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Informāciju sagatavoja: Alise Devjatajeva, VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas vecākā eksperte

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.