Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Valkas pagastā dega kombains

pixabay.com

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 6.septembra plkst. 6.30 līdz 9.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona pārvalde saņēma 21 izsaukumu – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem, bet vēl seši izsaukumi bija maldinājumi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Svētdien plkst. 05.22 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Limbažu novadu, kur dega malkas šķūnis 2 m2, malka 3 m2 platībā un ugunskurs 1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no degošā šķūņa evakuējās cilvēks, kurš, ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, jau bija gājis bojā.

Sestdien pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Jumurdas pagastu, kur dega meža zemsedze 3900 m2 platībā, kā arī sestdienas vakarā uz Valmieras novada Plāņu pagastu, kur dega meža zemsedze 30 m2 platībā.

Brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Rīgas ielā Rūjienā, kur dega riepas 2 m2 platībā, Valkas novada Valkas pagastā, kur dega kombains 1m2 platībā, Limbažu novada Salacgrīvas pagastā, kur dega nepieskatīts ugunskurs 1m2 platībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Aizvadītajās diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 187 izsaukumus – 68 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 61 uz glābšanas darbiem, bet 58 izsaukumi bija maldinājumi.

Sandra Vējiņa, VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.