Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Smiltenes tehnikumā tapušas svētku tortes Latvijas dzimšanas dienai

Foto: Inese Veidemane

Pirmssvētku patriotiskās noskaņās, skanot pieklusinātai mūzikai, ar gaišām domām, radošā un rosīgā procesā skolas mācību virtuvē tapuši gardumi – svētku tortes Latvijas dzimšanas dienai!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

3.konditoru kursa audzēknes kopā ar skolotāju I.Veidemani moduļa “Konditorejas izstrādājumu gatavošana” ietvaros izstrādājušas svētku tortes receptūras, iekļaujot vismaz viena veida biskvītu, krēmu, apdares materiālus un tematiskos noformējuma elementus. Paveiktais mācību restorāna  apmeklētājiem priecē acis un garšu kārpiņas, bet visa pamatā rūpīga nepieciešamo izejvielu aprēķinu veikšana, gatavošanas tehnoloģisko procesu ievērošana, pārdomāts nepieciešamais aprīkojums, inventārs, izgatavoti trafareti un dekorelementi. Tortes gatavotas ar aizrautību un atbildību.

Pagatavotās tortes paver dažādību gan izejvielu, gan tehnoloģisko procesu klāstā, turklāt, katra audzēkne ielikusi lielu izdomu to tematiskajā noformējumā.

Agija Boža “Burkānkūka ar valriekstiem, svaigā siera un smiltsērkšķu krēmiem” akcentē vietējos produktus gan tortes sastāvā, gan dekorā pagatavoto makarūnu pildījumā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Anda Anete Briede “Sarkanā velveta kūka ar biezpiena krēmu un dzērveņu marmelādi” šarmē gan vizuāli, gan ar svaigo kūkas pēcgaršu.

Samanta Elizabete Frīdenšteina “Šokolādes biskvīta torte ar šokolādes musu, ķiršu želeju un šokolādes ganašu” baudītājam kā pārsteigumu kūkas noformējumā piedāvā šokolādes lodītes ar pildījumu.

Aivita Amanda Puķīte “Sulīga šokolādes kūka ar šokolādes krēmu”priecē visus šokolādes gardēžus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ulla Meldere “Sarkanā samta torte ar krēmsiera  krēmu” noformējumā iekļauj latvju rakstu zīmi jumi – zemes un auglības simbolu.

Santa Muskate “Šokolādes biskvīta torte ar karameļu krēmu” pasniedz kā iesaiņotu dāvanu Latvijai zem šokolādes lentas pušķa.

Luīze Anna Šmoteka “Mājas kūka ar dzērveņu ievārījumu un vārīto krēmu” iepriecina savā vienkāršībā un tekstūras vieglumā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tu stipra, Latvija, un mēs stipri Tevī! Cepiet svētkos kūkas un sirdssilti sviniet svētkus!

Informāciju sagatavoja: Inese Veidemane, Tūrisma nodaļas profesionālo mācību priekšmetu skolotāja

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.