Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Sarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām

Foto: Viktorija Kožemjakina

Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas ēdienu receptes – kārdinoši skaistu pankūku torti, kas lieliski iederēsies gan svētku brokastīs, gan pusdienu desertā, un krāsnī ceptas bietes arī īpašo mārrutku – maskarpones mērci svētku cepeša piedevām!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sarkanā samta pankūku torte(Gatavošanas laiks: 15 minūtes)

Sastāvdaļas

Pankūkām

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • 3 olas
  • 130 ml paniņu
  • 350 ml piena
  • 160 g kviešu miltu (60 g pilngraudu miltu + 100 g augstākā labuma)
  • 2 ēdamk. kakao pulvera
  • 1 tējk. cukura
  • 1 ēdamk. vaniļas cukura
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 ēdamk. augu eļļas
  • sarkanā pārtikas krāsviela vai dažas ēdamk. koncentrētas biešu sulas

Krēmam

  • 180 g krēmsiera
  • 200 g grieķu jogurta
  • 2 ēdamk. pūdercukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • avenes vai citas ogas rotāšanai

Pagatavošana

Pagatavo pankūkas:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  1. Lielā bļodā sajauc olas ar cukuru un paniņām.
  2. Pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri un visu samaisi viendabīgā maisījumā.
  3. Pielej pienu, pievieno vaniļas cukuru, sāli, eļļu un pārtikas krāsvielu vai biešu sulu (lai pagatavotu biešu sulas koncentrātu, nelielā katliņā uzvāri 100 ml biešu sulas un vāri līdz gandrīz viss ūdens iztvaiko un katliņā paliek tikai 2 ēdamk. ar sulas koncentrātu).
  4. Visu vēlreiz kārtīgi samaisi ar slotiņu un atstāj uz 15 minūtēm.
  5. Izcep plānās pankūkas un ļauj tām pilnībā atdzesēties.

Pagatavo krēmu:

  1. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno grieķu jogurtu un puto vēl 20 sekundes, līdz masa ir viendabīga.

Veido kūku:

  1. Saputoto krēmu plānā kārtā smērē uz pirmās pankūkas (plānā kārtā), liec virsū nākamo pankūku un tā turpini, līdz visas pankūkas ir apsmērētas.
  2. Rotā ar avenēm vai citām ogām.
Foto: Viktorija Kožemjakina

Krāsnī ceptās bietes ar mārrutku-maskarpones krēmu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sastāvdaļas

  • 1 kg nomizotu biešu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • buntīte timiāna lapiņu vai 3 tējk. kaltēta timiāna
  • sāls, melnie pipari pēc garšas
  • olīveļļa
  • sula no ½ citrona

Mārrutku krēmam

  • 250 g maskarpones siera
  • 150 g grieķu jogurta
  • 4-6 ēdamk. mārrutku
  • sāls, melnie pipari
  • 1 tējk. citronu miziņu

Pagatavošana

  1. Sagriez bietes palielos gabalos.
  2. Lielā bļodā ielej olīveļļu, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, citronu sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.
  3. Visu samaisi un ber bietes bļodā pie garšvielu maisījuma.
  4. Apmaisa masu tā, lai bietes ir vienmērīgi pārklātas ar eļļas maisījumu.
  5. Novieto bietes uz cepamās paplāts un cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī 45 min – 1 stundu (līdz bietes ir mīkstas).
  6. Pagatavo krēmu – saputo krēmsieru kopā ar grieķu jogurtu, mārrutkiem, citronu miziņu un sāli ar pipariem.
  7. Baudi siltas bietes kopā ar mārrutku krēmu.

Informāciju sagatavoja: Jevgēnija Jansone, pavāre un uztura speciāliste

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.