Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Receptes pāri palikušajām Lieldienu olām

Foto: Viktorija Kožemjakina

Atkal Lieldienas pagājušas un vēlme pēc košajām Lieldienu olām bija lielāka par spēju tās apēst? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas receptes ēdieniem no pāri palikušajām Lieldienu olām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Olas Benedikta gaumē ar īpašo mērcīti

Sastāvdaļas

  • 4-5 vārītās olas
  • 4 maizes šķēles
  • 4 ēdamk. krēmsiera
  • 4 šķiņķa vai laša šķēles (var neizmantot)
  • zaļumi rotāšanai

mērcei

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • 2 vārītu olu dzeltenumi
  • 60 ml olīveļļas
  • 1 ēdamk. citrona vai laima sulas
  • 1/2 tējk. maigu sinepju
  • 4 ēdamk. grieķu vai bezpiedevu jogurta
  • sāls, sarkanie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Ar dakšiņu viendabīgā masā saspaidi olu dzeltenumus viendabīgā masā, pievieno citrona sulu, sinepes un pakāpeniski pielej klāt olīveļļu.
  2. Pievieno jogurtu, sāli, sarkanos piparus un samaisi visu viendabīgā mērcē.
  3. Uz sakarsētas pannas nedaudz apgrauzdē maizītes no abām pusēm.
  4. Uz katras maizes šķēles uzsmērē krēmsieru, uzliec šķiņķi vai lasi.
  5. Liec maizei virsū sagrieztas olas.
  6. Pārlej olas ar mērcīti, rotā ar zaļumiem un pasniedz.

Pavasara proteīnu salāti

Sastāvdaļas:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • 4 vārītās olas
  • 1 nogatavināts avokado
  • 400 g ķiršu tomātiņu
  • 2 vārītas vai ceptas vistas filejas
  • 100 g bekona šķēles
  • 100 g iecienītā siera (piemēram, ar siera ar zilo pelējumu)
  • rukola, spināti

mērcei

  • 6 ēdamk. olīveļļas
  • 3 ēdamk. citrona sulas
  • 1 ēdamk. medus
  • 1/2 tējk. sinepju
  • sāls, melnie pipari

Pagatavošana

  1. Apcep bekona šķēles uz sausas pannas, kamēr tās paliek kraukšķīgās.
  2. Pārgriez tomātiņus uz pusēm.
  3. Sieru un vistas filejas sagriez nelielos kubiņos, nelielos gabalos sagriez arī bekona šķēles.
  4. Nomizo un sagriez plānās šķēlēs avokado.
  5. Sagriez ceturtdaļās vārītās olas.
  6. Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
  7. Samaisi spinātus un rukolu ar mērci, atstājot nedaudz mērces salātu apslacīšanai beigās.
  8. Kārto salātus pa šķīvjiem – pamatā liec spinātus un rukolu, kas sajaukta ar mērci, virsū kārto pārējās sastāvdaļas.
  9. Pasniedz apslakot ar atlikušo mērcīti.

Informāciju sagatavoja: Jevgēnija Jansone, pavāre un uztura speciāliste

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.