Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Idejas svētku galdam iesaka šefpavārs Raimonds Zommers

Publicitātes foto.

Gada siltāko un gaidītāko svētku laiks rit pilnā sparā. Ģimenes kopā sanākšana, eglīte, kopīga svētku galda klāšana un gaisā virmojošais maltītes aromāts ir vien dažas no sastāvdaļām, kas uzbur svētku sajūtu. Lai ikviena ģimene varētu pagatavot restorāna cienīgu maltīti budžeta ietvaros, šefpavārs Raimonds Zommers dalās uzkodu, pamatēdiena un deserta idejās 20 eiro vērtībā, kuras būs pa spēkam pagatavot ikvienam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uzkoda: Tortiljas čipsi ar humusu

Sastāvdaļas 4 personām:

  • 4 gb tortiljas
  • Paprikas pulveris
  • 200 g konservēti turku zirņi
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Sezama sēklas pēc garšas
  • Sāls, pipari, olīveļļa pēc garšas

Pagatavošanas gaita:

  1. Tortiljas pamatni sagriež trīsstūra formas gabaliņos (sev vēlamā izmērā) un liek uz cepampannas;
  2. Tortiljas gabaliņiem uzber paprikas pulveri;
  3. Liek pannu iepriekš uzsildītā krāsnī un cep 180 grādos aptuveni 5 minūtes;
  4. Paralēli gatavo humusu, vispirms nokāš turku zirņus;
  5. Blendera krūzē lej citronu sulu un pievieno sezama sēkliņas, kas radīs humusa krēmīgo bāzi, un blenderē vismaz 30 sekundes;
  6. Pievieno klāt olīveļļu, saspiestu ķiploka daiviņu, sāli un piparus pēc garšas un vēlreiz blenderē vismaz 30 sekundes;
  7. Pievieno klāt nokāstos turku zirņus un blenderē 2 minūtes līdz masa ir viendabīga;
  8. Iegūto masu liek sev tīkamā traukā, uzlej olīveļļu un pasniedz ar pagatavotajiem tortiljas čipsiem.

Pamatēdiens: Cūkgaļas sautējums ar sakņaugiem un tomātiem

Sastāvdaļas 4 personām:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • 600 g cūkgaļas kakla karbonāde
  • 6 gb kartupeļi
  • 1 gb neliels sīpols
  • 2 gb vidēja lieluma burkāni
  • 1 gb lauru lapa
  • 300 g tomāti savā sulā
  • 20 g cukurs
  • Lociņi
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošanas gaita:

  1. Cūkgaļu sagriež kubiņos un uz pannas apcep zeltaini brūnu, pievieno kubiņos sagrieztus sīpolus un apcep vēl 1 minūti;
  2. Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un pievieno tos klāt gaļai uz pannas, papildu tam pārlej tomātus savā sulā un pievieno klāt ūdeni, lai sastāvdaļas būtu nosegtas;
  3. Pievieno cukuru un sāli, sautē zem vāka līdz gaļa, kartupeļi un burkāni ir mīksti;
  4. Pirms maltītes pasniegšanas, pārber to ar smalki sagrieztiem lociņiem.

Deserts: Ķirbju kūka

Sastāvdaļas 4 personām:

3 glāzes rīvēta ķirbja

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

6 ēd.k. brūnā cukura

Mīklai:

  • 2 olas
  • 100 ml augu eļļas
  • 2 tējk. cepamais pulveris
  • 300 g milti
  • 1 citrona miza
  • 1 tējk. malts kanēlis
  • 100 g cukurs

Pagatavošanas gaita:

  1. Sarīvē ķirbi, pievieno cukuru un samaisa. Atstāj masu, kamēr neizdalās sula, un uzliek uz sieta, lai lieko šķidrumu notecinātu;
  2. Atsevišķā bļodā sakuļ 2 olas ar eļļu, cukuru, smalki sarīvētu citrona mizu un šķipsnu sāls;
  3. Atsevišķā traukā ber 300 g miltu un iemaisa tajos cepamo pulveri, kanēli. Tad pievieno to olu masai un kārtīgi samaisa;
  4. Masai pievieno klāt sarīvēto ķirbi un vēlreiz samaisa;
  5. Iegūto masu liek ietaukotā cepamajā formā un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 40 minūtes;
  6. Pie pasniegšanas iespējams dekorēt ar svaigām ogām un pūdercukuru, ja ir vēlme.

Informāciju sagatavoja: Laura Bagātā, korporatīvo komunikāciju projektu vadītāja

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.